Den gamle reaktor på Risø
Jeg er så heldig at arbejde i et rigtigt naturskønt område, og i går besluttede jeg mig for, at stå op før fanden fik sko på tidligt op og udnytte morgenlyset. Jeg har igennem et stykke tid haft et billede i hovedet af vores gamle Vestas V27 testmølle, der i øjeblikket er fyldt med klistermærker i forbindelse med et forsøg. Og når jeg nu alligevel løb rundt derude med et kamera, kunne jeg jo ligeså godt fotografere nogle af de andre fine ting derude.

Nu er det desværre sådan, at morgenlys kun er at finde om morgenen, så hvis man ønsker at udnytte det til fotografering, må man tidligt op. Jeg kom desværre ikke helt så tidligt op, som jeg gerne ville, så jeg mistede noget af det helt tidlige lys, men jeg fik alligevel nogle fede billeder. Jeg havde været klog nok til at tage gummistøvler med, fordi jeg godt var klar over, at græsset var vådt af dug så tidligt om morgenen – desværre var jeg ikke klog nok til at tænke på, at det meste af prøvepladsen har lårhøjt (er det overhovedet et ord??) græs, så jeg skulle også have medbragt regnbukser! Jeg var pladdervåd hele formiddagen.

Mit kamera og jeg bliver bedre og bedre venner med øvelsen, og jeg er for nyligt begyndt at fotografere i RAW. Det giver en del flere muligheder, men det kræver også større efterbehandling. I det smukke lys i morges, var der nu ikke meget brug for efterbehandling. Det næste jeg skal til at arbejde med, er komposition.

Her er et udpluk af de billeder jeg fik taget. Jeg selv er ganske tilfreds. Se fx billedet herover. Personlige holdninger til energiproduktion til side, har du nogensinde forestillet dig, at en gammel udtjent atomreaktor, kunne være så smuk?

Nogen gange er det vigtigt at stoppe op og kigge ned. Spindelvæv og morgendug

Eller kigge op – her er det vores gamle Nordtank mølle, der står og nyder morgensolen.
Nordtank mølle i morgenlys

Og så er der i øvrigt også det billede jeg oprindeligt kom efter. Vores gamle testmølle er stadig i fin form. Jeg skal dog lige have justeret lyset lidt på denne. V27 testmølle

Og her er næsten alle de store møller på prøvepladsen linet op, inklusiv Vestas’ store multi-rotor konceptmølle. Den eneste, der er fraværende er vores V52 forskningsmølle.Prøvepladsen på DTU Risø Campus

Alt i alt var det en dejlig og udbytterig morgen, også selvom jeg brugte det meste af formiddagen på at tørre.

 

Written by Pernille

Leave a Comment