LCHF Pasta
Jeg har, efter adskillige års forsøg frem og tilbage fundet ud af, at min krop fungerer bedst, når den ikke får for mange kulhydrater. Om det skyldes min PCOS eller min MS eller noget helt tredje, skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan ihvertfald tydeligt mærke forskel på min krop, mine smerter, min hud og mit energiniveau, når jeg holder mig fra større mængder kulhydrater.

Det er egentligt ikke svært at undvære pasta, ris, kartofler og brød, det eneste jeg har lidt svært ved at undvære, er rugbrød. Jeg mangler et eller andet, der kan udfylde rugbrøds funktion, sådan noget som man altid har i nærheden, og lige kan snuppe, når behovet opstår, og jeg er ikke gode venner med LCHF varianten, selvom jeg har prøvet adskillige slags.

Jeg spiser mest kød, grønt og forskellige dressinger og jeg undgår helst ting, der er efterligninger af noget andet, fx LCHF brød eller LCHF pizza. De smager ikke helt som det de skal efterligne, og så ender jeg altid med at blive en lille smule skuffet, fordi jeg forventer at det smager på en bestemt måde . Denne opskrift er dog en undtagelse. Jeg ELSKER denne pasta, jeg foretrækker klart den, fremfor en almindelig pasta. Ofte putter jeg oregano i, jeg synes lige det giver det lille ekstra pift.

Denne opskrift passer til en almindelig størrelse bradepande i et komfur. Jeg har en indbygningsovn, som er lidt mindre end en “normal” ovn, så jeg plejer at lave 1½ gange opskriften, og så lave 2 bradepander. Denne opskrift kan sagtens fryses efter den er bagt (holdbarhed i fryseren ca. 6 måneder), men min når dog sjældent i nærheden af fryseren. Den bliver spist længe inden den når frem.

Hvis du laver flere bradepander, så husk at bage dem hver for sig.

Opskrift
  • 4 æg
  • 125 g Philadelphia Smøreost (Neutral)
  • 5 tsk fiberhusk
  • Evt. 2 tsk oregano
Sådan gør du
  1. Pisk æggene luftige.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk igen.
  3. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, derefter piskes den. Den skal have konsistens som vanilje creme eller deromkring. Hvis den bliver for tyk, tilsæt lidt vand og pisk lidt mere, indtil dejen har den korrekte konsistens.LCHF pasta
  4. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  5. Put bagepapir på en bradepande, og smør den med olivenolie. Hæld enten halvdelen eller det hele af dejen på bradepanden. Brug en dejskraber. LCHF pasta dej
  6. Tag endnu et stykke bagepapir og pensl det med lidt olie. Læg bagepapiret ovenpå dejen med den olierede side nedad, og brug hænderne til at brede dejen ud mellem de to stykker bagepapir. Prøv at få den til at være nogenlunde samme tykkelse. Det kan godt være lidt besværligt i starten, men med lidt øvelse, er det ganske nemt. Bare bliv ved, indtil det er bredt ud. LCHF pasta, klar til ovnen
  7. Sættes i ovnen ved 150 grader og bages i ca. 12 minutter. Lad være med at fjerne det øverste lag bagepapir, så kan du starte forfra. Lad være med at spørge, hvor jeg ved det fra, bare tag mig på ordet. Hold lidt øje med dejen de sidste par minutter, den må ikke blive brun i kanten.LCHF pasta i ovnen
  8. Tag pladen ud af ovnen, skær evt. pastaen løs i kanten, hvis den sidder fast nogle steder. Rul den derefter og skær den i tynde strimler. Færdig pasta
  9. Servér fx med Verdens Bedste Bolognese, samt et drys revet ost. Mine piger er ikke så meget til parmesan, så vi bruger ofte en god, almindelig revet ost.

lchf-pasta-pinterest

 

 

 

Written by Pernille

Leave a Comment