Jeg er altid på udkig efter nye, spændende ingredienser til min hjemmelavede hudpleje, men desværre er udvalget i Danmark ikke altid så stort, som jeg godt kunne ønske mig. Det har betydet at jeg denne gang har måttet til England, for at finde disse 2 perler. De dukkede op på matriklen i går, og jeg glæder mig som et lille barn til at teste dem.

bacuri_butter_500g

Den første er Bacuri smør. Det er en mørkebrun smør, der som kokosolie bliver flydende ved høje temperaturer. Den udvindes af frøene fra Bacuri træet (Platonia insignis, Clusiaceae) og kommer fra regnskoven i sydamerika, hvor den blandt andet bliver brugt mod insektbid, forskellige hudproblemer, eksem og gigt. Fordi det er en mørk smør, med en kraftig duft af mos og jord, er den ikke  for alle, men rygtet siger, at når man først er begyndt at bruge den, bliver man totalt forelsket i den! Den trænger hurtigt ind i huden, blødgører og tilfører masser af fugt og efterlader en svag gylden glød på huden. Den har et højt indhold af bl.a. lysin, hvilket hvilket gør den velegnet til eksem og problemhud generelt. Jeg tænkte at det lød så godt at jeg simpelthen blev nødt til at teste den.

Den anden ting, jeg fik i min lille pakke, var Medowfoam olie, der udvindes af frøene fra Limnanthes alba. Planten, der tilsyneladende ikke har318DAfRSRhL
et dansk navn, ihvertfald ikke et, jeg har kunnet finde, hedder på engelsk White Meadowfoam, hvilket groft sagt kan oversættes til Hvidt Engskum. Det er en smuk, lille plante, der stammer fra californien og oregon, og når man ser billeder af den i naturen, er det nemt at se, hvor navnet stammer fra. Det er en meget stabil olie, der kan forlænge levetiden på andre olier, og den er ovenikøbet miljøvenlig. Den er nem at dyrke, og bliver ofte brugt som rotationsafgrøde på markerne. Den har et højt indhold af antioxidanter, og når den bliver brugt i hudpleje, hjælper den med at holde på fugten.

Efter at have pakket ud, må jeg sige at jeg glæder mig meget til at lege med mine nye ingredienser. Især meadowfoam olien er helt fantastisk. Den dufter vidunderligt, har en totalt lækker konsistens og føles bare SÅ lækker på huden! Jeg har det som en lille pige i en slikbutik. Jeg må sige at jeg ikke helt ved hvad jeg skal mene om Bacuri smørret. Her i varmen er den halvt smeltet, og har egentligt mest konsistens som meget brugt mudder. Den dufter at jord og mos – ikke direkte ubehageligt, men jeg er enig i at den kræver noget tilvænning. Det er ikke lige en duft, jeg forbinder med noget lækkert, men jeg har hørt så meget godt om den, at jeg er simpelthen nødt til at teste dem. Måske min medowfoam olie, kan tæmme duften lidt? Jeg tænker en Body Butter? Nu er

 

Written by Pernille

Leave a Comment