Ansigtsmaske
Der er mange fordele ved at lave sine egne skønhedsprodukter. Det er sjovt, nemt,  billigt, og så ved man præcist, hvad de indeholder. På den måde kan man også undgå en masse unødvendig kemi. Smart ikke? Faktisk indeholder denne ansigtsmaske kun 3 ingredienser. Og huskede jeg at nævne, at det er SJOVT??

Jeg har lidt rod i mine hormoner i øjeblikket, hvilket altid får min hud til at bryde ud med en masse bumser og urenheder, og selvom jeg arbejder på at få balance i mine hormoner igen, skader det aldrig at være god ved sin hud.

Denne ansigtsmaske er fantastisk og kan laves i forskellige varianter, så den er passer til dig. Først lidt om, hvordan jeg lavede den, og derefter hvordan du kan tilrette den, så den bliver perfekt til lige præcist din hud.

Basalt set består denne opskrift af ler, en bæreolie og en essentiel olie. Hvis du ikke ønsker at bruge en essentiel olie, af den ene eller den anden årsag, kan denne sagtens udelades, du får stadig alle de gode ting fra leret. Jeg vil dog anbefale, at du også bruger en god essentiel olie, så du også får alle de gode egenskaber fra den essentielle olie. Se sidst i indlægget, hvilke olier jeg anbefaler alt afhængigt at din hudtype.

Opskrift (giver ca. 4 portioner)
 • 4 spsk Kaolin. Kan bl.a. købes i helsekostbutikker eller i Matas
 • 3 spsk Meadowfoam Olie. Jeg elsker denne olie. Den trænger hurtigt ind i huden og er virkelig stabil med lang holdbarhed. Den er ikke rigtigt udbredt i Danmark, så jeg har købt den via Amazon.
 • 10 dråber Tea Tree Oil. Har anti-bakterielle egenskaber, og er rigtigt god til uren hud.

Ingredienser til ansigtsmaske

Fremgangsmåde
 1. Hæld olien op i en skål.
 2. Tilsæt leret gennem en si, for at undgå klumper.
 3. Rør grundigt rundt med en ske.
 4. Tilsæt Tea Tree olien og rør grundigt rundt.

Det var det – var det ikke nemt?

Masken masseres ind i huden med cirkulære bevægelser. Lad masken virke i 15-20 minutter, og vask den derefter af med en varm vaskeklud, og smør huden med en lækker fugtighedscreme, eller endnu bedre, en lækker body butter, fx denne her: Whipped Body butter med lavendel, sandeltræ og ylang ylang

Brug masken dagligt de første par uger, og derefter 2-3 gange om ugen.

Varianter

Nu lovede jeg jo i starten af indlægget, at jeg ville komme med forslag til, hvordan du kan tilpasse denne maske til lige præcis DIN hud. Først bæreolien;

 • Meadowfoam er en meget stabil olie fyldt med gode antioxidanter. Trænger hurtigt ind og efterlader huden med en frisk glød. Velegnet til alle hudtyper.
 • Abrikoskerneolie er en lidt mere fedtet olie, der trænger middelhurtigt ind. Er god til tør, moden og sensitiv hud.
 • Arganolie er en halvtør olie, der absorberes middelhurtigt af huden uden at efterlade den fedtet. Velegnet til alle hudtyper, men især velegnet til moden eller skadet hud.
 • Hampeolie er en meget tør olie, der absorberes hurtigt af huden. Velegnet til alle hudtyper.
 • Jojobaolie er en halvfed olie, der absorberes middelhurtigt af huden. Olien består primært af stabile umættede omega-9 fedtsyrer og er derfor meget holdbar. En anden egenskab ved jojobaolie er, at den indeholder naturlig solbeskyttelse og derudover er talgregulerende. Velegnet til sensitiv samt tør hud.
 • Kæmpenatlysolie er en tør olie, der absorberes hurtigt af huden. Den virker blødgørende, fugtighedsbevarende og øger iltoptagelsen i cellerne. Velegnet til alle hudtyper, især velegnet til tør og sensitiv hud samt problemhud.
 • Mandelolie er en halvfed olie, der absorberes middelhurtigt af huden. Velegnet til alle hudtyper.
 • Olivenolie er en fed olie, der absorberes langsomt af huden. Velegnet til normal-tør hud samt sensitiv hud.

Dernæst kommer leret. Her er nogle forslag;

 • Benonit ler er god til normal hud. Den renser i dybden og giver huden en frisk glød.
 • Kaolin er rigtigt god til tør eller sensitiv hud. Det er den mildeste af lertyperne.
 • Illite (grønt ler) er velegnet til alle hudtyper og især egnet til moden hud. Opstrammer og forebygger slaphed og er rig på silicium. Den virker ligeledes rensende og stimulerer blodcirkulationen.

Til sidst er der de essentielle olier;

 • Lavendelolie virker beroligende på huden. Den er ligeledes god til om aftenen, hvor den også virker afslappende. Velegnet til normal hud.
 • Bergamot er antiseptisk og rensende og har en vidunderlig citrus duft. Velegnet til tør hud.
 • Frankincense eller Olibanum virker stimulerende på cellefornyelsen  og forebygger karsprængninger. Velegnet til moden og sensitiv hud.
 • Tea tree olie virker antiseptisk, inflammationshæmmende og rensende. Velegnet til uren og fedtet hud.
 • Geraniumolie virker inflammationshæmmende, sammentrækkende og talgregulerende. Velegnet til alle hudtyper.
 • Sandeltræolie (Amyris) virker inflammationshæmmende. Velegnet til alle hudtyper

Ansigtsmaske pinterest

Se! det var hverken svært, eller gjorde ondt. Hvis du prøver at lave den, så smid en kommentar og fortæl, hvilken variant du valgte, og hvad du synes om den.

 

 

Written by Pernille

Leave a Comment